Vuk MirceticВук Мирчетић је рођен 5. јануара 1989. године у Београду, где живи и ради. Обавља функцију саветника председника општине Вождовац и ради као предавач на Институту за право и финансије, где држи обуке на тему писања правних аката, писања пројеката, презентационих, тимских, лидерских и других вештина.

Образовање

Мирчетић је сертификовани међународни предавач и лиценцирани едукатор од 2007. године. Менаџер је за е-пословање, када је 2012. године завршио сертификовани програм под покровитељством Министарства културе Републике Србије. Поседује сертификате за web и графички дизајн које је стекао након завршене обуке и положеног испита при лиценцираном Adobe тренинг центру.

Образује се формалним путем, те завршава студије права у Београду, и неформалним путем, те је завршио бројне програме додатне едукације у организацији Оксфорд Универзитета, Руске федералне агенције за послове младих у оквиру Владе Русије, British Council-а, American Councils for International education, Стална конференција градова и општина, Привредна комора Србије, Balkan Security Network, појединих домаћих министарстава, многобројних организација, компанија и других.

Политика

Вук Мирчетић је члан Нове Србије, председник Омладине Нове Србије Вождовац. До сада је осмислио, иницирао и координирао више активности Омладине Нове Србије. Новосрбијада је један од пројеката које је Мирчетић осмислио и реализовао 2013. године, а циљ пројекта је било умрежавање омладине Нове Србије из разних одбора, те се на првој Новосрбијади нашло шеснаест одбора Нове Србије, као и представници Српске напредне странке и Демократске странке Србије. Цео догађај је био и медијски пропраћен. Од активности на републичком нивоу, Мирчетић је иницирао и координирао и акцијама „Недеља давања крви“, „Подршка зимској кампањи давања крви“ и „Наша судбина је у нашим рукама“, а свака од активности је била и медијски испраћена.

Цивилно друштво

Рад у сектору цивилног друштва је започео 2007. године у Омладини ЈАЗАС-а, када је и завршио ЈАЗАС-ову школу за едукаторе. До сада је осмислио и реализовао велики број хуманитарних, развојних и едукативних пројеката, како у Србији, тако и оних међународних. Неки од њих су Дани донирања, међународна хуманитарна активност, која се реализује сваке године од 2011. године у више држава у свету, Дан дечјег осмеха, хуманитарна активност намењена деци без родитељског старања са циљем да се покаже да било који дан може да буде Дан дечјег осмеха, дан посвећен штићеницима домова, а не само они дани пред изборе или празнике. Организовао је и велики број бесплатних семинара на тему лидерства, презентационих вештина, јавног наступа и осталих актуелних тема. Већина пројеката које Мирчетић осмисли и реализује имају за циљ да остваре велики утицај са што мањим финансијским издацима и да се тако покаже да свако може да направи одређене промене у друштву, као и да је главни окидач управо воља да се нешто уради и промени.

Председник Омладине Менсе Србије је био 2010. године, када је био и члан Менса Интернатионал. По напуштању Менсе, контактиран је од стране председништва World Intelligence Network, и са њима оснива Serbian Intelligence Network у априлу 2011. године, чији је супервизор и данас. Јула исте године, основао је Development Center, од када је председник истог. Две године касније, 2013, оснива PolitIQal society, међународну организацију која окупља високонатпросечно интелигентне политичаре, и председник је исте.

Спорт

Атлетиком се бавио годинама, те је био у најбољих десет четиристометраша у Србији и део прве јуниорске штафете Црвене Звезде. После такмичарског тренирања атлетике, стекао је и лиценцу атлетског тренера, и наставио рекреативно да се бави трчањем. Бави се и карлингом, Олимпијским спортом, а 2009. године је основао Карлинг клуб Вукови, чији је председник у другом мандату.